Buscador de libros

Busqueda avanzada
QUÈ HI HA DE NOU?: portada

Web Libro [Ver]

  • N° páginas : 176
  • Medidas: 168 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

QUÈ HI HA DE NOU? MONCLUS, JAVIER

En aquest llibre s’examinen alguns dels debats clau de l’urbanisme des de la dècada de 1950 fins a l’actualitat.

Editorial:
Traductor:
Marta Lorente
Colección:
POLIÊDRICA
Materia BIC:
Arquitectos y estudios de arquitectura
Materia BIC:
Paisajismo y Urbanismo
ISBN:
978-84-10065-78-9
EAN:
9788410065789
Precio:
23.08 €
Precio con IVA:
24.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Què hi ha de nou en la cultura urbanística contemporània? Una paradoxa de l’urbanisme contemporani és la coexistència de diagnòstics, visions i estratègies disruptives amb la recuperació de certes concepcions i tradicions que emergeixen en moments i situacions urbanes anteriors. Paral·lelament, les mirades retrospectives de la història de l’urbanisme solen presentar un procés de construcció lenta del saber urbà en correspondència amb els canvis graduals i progressius en la modernització de les ciutats. En lloc de revolucions o canvis bruscos, hi hauria hagut avenços continus en el planejament, el disseny urbà, amb ajustos i adaptacions al llarg del temps.

 

Abordar els desafiaments actuals de les ciutats i els processos urbans implica reflexionar sobre el significat i l’abast del projecte modern en el camp de l’urbanisme. Sorgeix la pregunta fonamental si el projecte modern és un projecte incomplet, susceptible de ser continuat i enriquit amb noves aportacions i revisions crítiques, com suggereix Habermas, o si representa un discurs històricament superat, propi de l’era de la modernitat. En aquest llibre s’examinen alguns dels debats clau de l’urbanisme des de la dècada de 1950 fins a l’actualitat. L’objectiu és identificar tant el nou com el no tan nou, així com les continuïtats i ruptures, les influències i les innovacions que han modelat el discurs urbanístic contemporani. Amb aquesta finalitat, s’han seleccionat i aparellat vint urbanistes contemporanis de dues generacions. A partir de la revisió de les seves obres entorn de deu temes recurrents en debat urbanístic, es pretén fomentar el coneixement i el diàleg entre les diverses perspectives i visions que han donat forma i continuen sent a la base del pensament i la pràctica urbanística actual.

Autor: MONCLÚS, JAVIER

Doctor en Arquitectura, Catedrático de Urbanismo y profesor emérito en la Universidad de Zaragoza. Ha sido director del Departamento de Arquitectura (UPA) en la Escuela de Ingeniería y Arquitectura de la Universidad de Zaragoza (2009-2016). Con anterioridad fue profesor de urbanismo en la Universidad Politécnica de Cataluña (1980-2005). Miembro del consejo editorial de la revista Planning Perspectives; Director de la revista ZARCH. Journal of interdisciplinary studies. Presidente de ISUF-H (Hispanic International Seminar on Urban Form) (desde 2021). Codirector del Grupo de investigación de referencia “Paisajes Urbanos y Proyecto Contemporáneo” (PUPC). Ha publicado numerosos trabajos sobre las teorías e historia del urbanismo, proyectos urbanos y urbanismo paisajístico. Entre sus publicaciones: La ciudad dispersa (editor, 1998); International Exhibitions and Urbanism. The Zaragoza Expo 2008 Project (2009); Visiones Urbanas. De la cultura del Plan al Urbanismo paisajístico (coeditor, 2018); Ciudad de bloques. Visiones retrospectivas y prospectivas (coautor, 2020).

Libros relacionados


Otras im�genes del libro