Buscador de libros
Busqueda avanzada- N° páginas : 182
- Medidas: 150 x 230 mm.
- Peso: gr
- Encuadernación: Tapa blanda
I ARA, QUÈ? Entre la crisi i la fallida: propostes alternati ANGUSTO,JORDI
El declivi d’Occident va lligat a la concentració de riquesa en poques mans; aquest ha estat l’origen de la crisi actual
¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana
Sinopsis
La crisi actual afecta els dos àmbits principals de l’economia: el de la producció de béns i serveis i el de la seva distribució entre els diferents agents econòmics.
Pel que fa a la producció, els països més productius, o amb un tipus de canvi artificialment baix, han acabat imposant la seva major competitivitat mitjançant uns superàvits comercials que han originat uns deutes externs colossals als països amb dèficit.
Quant a la distribució, una creixent concentració de riquesa en poques mans ha anat inflant bombolles financeres i immobiliàries aquí i allí, l’esclat de les quals ha provocat un posterior decreixement generalitzat i un increment desmesurat de les xifres d’atur i de pobresa.
La solució és créixer, però ¿es pot fer si el creixement sostingut i el manteniment dels actuals nivells de producció i consum són físicament impossibles? Què exhaurirem abans, l’hoste social o el planetari?
De no establir-se uns intercanvis equilibrats amb el planeta, i entre els països i els seus habitants, l’espècie humana s’aboca a un procés de destrucció.
La Catalunya estat és una opció de sortida si es produeix en una nova Europa solidària i justa com la somniada quan érem fora de la Unió Europea i de l’euro.
Autor: Angusto, Jordi
(Barcelona, 1955), economista, autor de dos assaigs d’economia publicats per Editorial Gregal ("I jo quina culpa en tinc, de tot plegat?"; "I ara què? Entre la crisi i la fallida: propostes alternatives") i de força articles sobre la crisi publicats a mitjans i revistes (El País, El Periódico de Catalunya, Valors, Papeles de cambio socioeconómico, Revista Econòmica de Catalunya...). L’any 2011 va escriure la seva primera novel·la que ara publiquem, d'aquesta manera afegint el seu nom a la llarga llista d’economistes escriptors que troben en la ficció una manera diferent d’aproximar-se i entendre una realitat social que no és susceptible de ser completament reflectida en els models abstractes de la ciència.