Buscador de libros

Busqueda avanzada
ALVAR AALTO. UN ASSAIG SOBRE ESPAI, RECORREGUT I ORDRE: portada

Web Libro [Ver]

  • N° páginas : 152
  • Medidas: 168 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

ALVAR AALTO. UN ASSAIG SOBRE ESPAI, RECORREGUT I ORDRE [Próxima aparición] BACH, EUGENI/GARCIA-ESCUDERO, DANIEL

Un recorregut crític i visual per les obres del gran arquitecte Alvar Aalto des d'una nova mirada.

Editorial:
Traductor:
Pere Farrando
Colección:
POLIÊDRICA
Materia BIC:
ARQUITECTURA
Materia BIC:
Arquitectos y estudios de arquitectura
ISBN:
978-84-10065-43-7
EAN:
9788410065437
Precio:
23.08 €
Precio con IVA:
24.00 €
Aparición:
30/09/2024

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Solament una part minsa de la crítica ha reconegut el valor del transitiu i continu en l’arquitectura d’Alvar Aalto. Se l’ha interpretat a partir d’una idea d’ordre en què les diferents peces d’un edifici o espai urbà es presenten de manera aïllada, sense una estructura comuna que les uneixi. D’acord amb aquest enfocament, les diferents parts i elements dels seus edificis o conjunts urbans es relacionen entre ells per mera contigüitat, sense inflexions ni articulacions. En altres paraules, s’han ignorat els espais de transició i recorregut com a aspectes crucials de les seves propostes.

 

En contraposició, aquest assaig té com a objectiu demostrar que la manera en què es produeix, controla i organitza el recorregut de les persones és un dels components fonamentals de l’arquitectura aaltiana. Els elements que guien els itineraris des de l’exterior (preludi) fins al centre de les propostes (desenllaç) són considerats acuradament, seguint una seqüència premeditada. La circulació va més enllà de la seva funció de connectar àrees i funcions i es converteix en un esdeveniment espacial independent. Dit d’una altra manera, passa de ser una mera utilitat a convertir-se en el fonament de l’arquitectura.

 

En resum, pretenem demostrar que els diversos àmbits de les propostes d’Aalto no es limiten a la simple juxtaposició o acumulació, malgrat que no recorri a estructures portants o formals rígides. L’arquitecte busca continuïtat en els moviments i circulacions des dels nuclis centrals que estructuren la forma o cap a aquests, bé siguin coberts o descoberts, utilitzant en tot moment aproximacions tangencials en comptes d’axials. En última instància, aquest assaig aborda el tema del recorregut com una part essencial de la manera en què Alvar Aalto organitza l’espai i les formes construïdes.

Autor: BACH, EUGENI

Es arquitecto por la ETSAB UPC y Profesor Asociado de proyectos de esta misma escuela, profesor de la ETSALS, URL y Visiting Professor en la Washington University in St Louis, EEUU. Su obra en el estudio Anna & Eugeni Bach / Bach arquitectes ha sido reconocida con el Premio FAD Internacional, Premio FAD en cinco ocasiones, Finalista en la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo, nominado a los Premios Mies van der Rohe y Premio ASCER de Arquitectura Española. Ha expuesto en la Bienal de Venecia en tres ocasiones (2000, 2016 y 2023), en la Trienal de Arquitectura de Lisboa (2019) o la Cité de l’Architecture et du Patrimoine de Paris (2009). Ha impartido conferencias en varias universidades españolas y en instituciones internacionales como la Accademia di Architettura di Mendrisio, el Massachusetts Institute of Technology o la Washington University in St Louis.

Autor: GARCÍA-ESCUDERO, DANIEL

Obtuvo su Doctorado en Arquitectura en 2012 en la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC) con la tesis titulada «Espacio y recorrido en Alvar Aalto», la cual recibió una Mención en el IX Concurso Bienal de Tesis de Arquitectura de la Fundación Caja de Arquitectos. Actualmente, ocupa el cargo de Profesor Agregado (Titular Laboral) en la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Previamente, desempeñó la función de subdirector y Jefe de Estudios en la misma institución desde 2017 hasta 2023. Además, ha realizado estancias de investigación en la Danmarks Kunstbibliotek y en la Alvar Aalto Foundation. Su investigación se enfoca en el aprendizaje de la arquitectura y el análisis de obras modernas y contemporáneas. Ha publicado numerosos textos sobre estas cuestiones en revistas y editoriales tanto a nivel nacional como internacional, que le han valido reconocimientos en la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo 2016-17 (BEAU) y en los Premios de Arquitectura 2021 (CSCAE), entre otros.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro