Buscador de libros

Busqueda avanzada
La cacera de bruixes a les Valls d'Àneu: portada
  • N° páginas : 152
  • Medidas: 230 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Tapa blanda
Descargar Ficha Enviar Ficha

La cacera de bruixes a les Valls d'Àneu [Próxima aparición] CASTELL GRANADOS, PAU

Una aproximació a la cacera de bruixes a les Valls d'Àneu i els documents conservats sobre el tema, incloent les ordinacions més antigues conegudes a Europa.

Editorial:
Colección:
TEXTOS I DOCUMENTS
Materia BIC:
HISTORIA
Edad recomendada:
Para lectores emergentes/principiantes/incipientes (adultos)
ISBN:
978-84-18865-43-5
EAN:
9788418865435
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €
Aparición:
02/09/2024

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La cacera de bruixes és un fenomen històric complex aparegut a finals de l’edat mitjana i que va perdurar fins ben entrat el segle XVIII. Al llarg de més de tres centúries, milers de persones —majoritàriament dones— van ser condemnades per tribunals laics i eclesiàstics d’arreu d’Europa per haver abjurat de la fe cristiana, haver prestat homenatge i fidelitat al diable, i haver provocat la malaltia i la mort de persones, animals i conreus. Les investigacions actuals situen el Pirineu com un dels bressols d’aquest fenomen, i les Valls d’Àneu com un dels epicentres. Fou en aquestes valls on, l’any 1424, es promulgaren unes ordinacions contra el nou crim de bruixeria, considerades avui en dia com la primera plasmació legal d’aquell crim a escala europea. Aquest volum, obra d’un dels principals especialistes en la matèria, presenta els documents aneuencs originals relatius a la persecució de la bruixeria, juntament amb l’únic judici per bruixeria conservat a les Valls i una mostra de la pervivència de la lògica antibruixesca a finals del segle xix. L’edició compta també amb un estudi històric que contextualitza i analitza en detall la documentació, tot posant-la en relació amb els paral·lels europeus coetanis.


Autor: Castell Granados, Pau

Pau Castell Granados (Tremp, 1984) és doctor en Història i professor del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona des de l’any 2015. Format com a investigador a la Universitat d’Oxford i a la Universitat de Lausana, on ha exercit també com a professor convidat, Castell és actualment un dels principals especialistes dedicats al fenomen antibruixesc en terres catalanes. La seva tesi doctoral, titulada Orígens i evolució de la cacera de bruixes a Catalunya, fou guardonada amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la Facultat d’Història de la Universitat de Barcelona, la beca Notari Raimon Noguera del Col·legi de Notaris de Catalunya i el Premi Joan Reglà de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves investigacions s’han dedicat als orígens medievals de la mitologia bruixesca, a les pràctiques magicomedicinals femenines, a la mecànica processal dels judicis per bruixeria i al conflicte entre justícia seglar i inquisitorial en època moderna. També ha comissariat l’exposició Se’n parlave i n’hi havie. La cacera de bruixes al Pirineu i les Terres de Ponent (2018) i és l’autor del primer Atles de la Cacera de Bruixes a Catalunya, publicat l’any 2021.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro