Buscador de libros

Busqueda avanzada
Cultura en tensió: portada

Web Libro [Ver]

  • N° páginas : 160
  • Medidas: 120 x 190 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Cultura en tensió CRUZ / LIJTMAER

Nativa és un revulsiu quotidià, higiènic i necessari com el salfumant: desembussa, desincrusta, destrava el discurs –el fomenta– i el fa córrer fi. Martí Sales

Ilustrador:
Tinta Fina
Colección:
CICLOGENESI
Materia BIC:
PROSA: NO FICCIÓN
ISBN:
978-84-943854-7-6
EAN:
9788494385476
Precio:
13.46 €
Precio con IVA:
14.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Estats, mercats i elits promouen la visió de la cultura com un indiscutible oasi de pau enmig d'un mon convuls. La cultura, vista així, funcionaria com a forma de pacificació i recondueix les tensions cap a la possibilitat d'elecció entre productes culturals. Malgrat això, l'espai de la cultura és un espai en tensió.

En aquest llibre obrim mirades i reflexions en aquest sentit, considerant la cultura com un lloc dinàmic i de disjuntives en la mateixa mesura que tants altres espais de la vida, i donant valor a aquest fet. Reconèixer la tensió obre riques oportunitats de prendre posició i plantejar-nos la cultura com un camp en el que reapropiar-nos de les nostres vides.

Autor: Cruz, Nando

Es dedica al periodisme musical des de finals dels anys 80 perquè dues de les coses que més li han agradat sempre són escoltar música i escriure. Ha publicat a El Periódico de Catalunya, Popular 1, Rockdelux, Nativa i Time Out BCN, entre d'altres mitjans escrits. També ha col.laborat a programes musicals de Canal 33, iCat FM i BTV i és autor dels llibres Una semana en el motor de un autobús. La historia del disco que casi acaba con Los Planetas, Pequeño circo. Historia oral del indie en España i Mazoni: 31 dies de gira, 31 dies tancat.

Autor: Faura, Ramon

Ramon Faura és músic, escriptor i doctor arquitecte. Dóna classes a l’Escola Tècnica superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), a l’escola de disseny Elisava (UPF) i a l’escola d’arquitectura de Reus (URV). Entre 2003 i 2006 va ser cap de redacció de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme. En relació a la música, ha passat per diverses bandes i projectes. Los Interrogantes (1986-1991), The Blue Tibidabo Hill Company (1991-1993) y Azucarillo Kings (1996-2001). El 2003 va arrencar el seu projecte potser més personal, però no solitari, Le Petit Ramon, amb el que ha publicat sis discos.

Autor: Garcés, Marina

Va estudiar filosofia a Barcelona, ciutat on ha viscut sempre. Actualment és professora titular de filosofia a la Universidad de Zaragoza. La seva labor principal es reparteix entre la docència, l'escriptura, els seus fills i la dedicació al pensament pràctic, crític i col·lectiu que des de fa anys impulsa, juntament amb alguns companys, des d'Espai en Blanc.

Autor: Gual, Joan Miquel

És doctorand en Teoria, anàlisi i documentació cinematogràfica a la UPF. Ara mateix escriu la tesi Del garrot vil al panòptic. El raval com a paisatge d’excepció a la imatge de no ficció (1893-2015). Forma part de l'Observatori Metropolità de Barcelona, col·lectiu que l'any passat publicà la recerca Comuns urbans a Barcelona. Practiques comunitàries de defensa, cura, autogestió i reorganització. Aquesta recerca es pot consultar a bcncomuns.net

Autor: Lijtmaer, Lucía

És periodista i escriptora. Ha escrit a ADN i Público, i col·labora habitualment amb mitjans de comunicació des de fa més d’una dècada. Ha organitzat esdeveniments al CCCN, ha muntat programes de ràdio i ha traduït a Jarvis Cocker. En l’actualitat també col·labora a cultura i opinió per a eldiario.es, Carne Cruda, Al Jazeera News, dirigeix el festival de La Casa Encendida "Princesas y Darth Vaders" i és professora de cultura pop a la Universitat de Barcelona. Acaba d’editar el llibre Quiero los secretos del Pentágono (Capitan Swing), una investigació sobre activisme digital el Deep Web.

Autor: Oliveras, Jordi

La formación en animación sociocultural que recibió hace años y su interés por la música vivida de cerca (en su caso en Barcelona) han sido las referencias principales en su trayectoria profesional. Es el impulsor y coordinador del proyecto Indigestió, dedicado a la reflexión y la acción en el ámbito de la cultura con perspectiva no sectorial, y, en este contexto, es el responsable principal de la revista Nativa.

Autor: Rendueles, César

És doctor en filosofia i treballa com a professor de sociologia a la UCM. Durant vuit anys es va encarregar de la coordinació cultural del Círculo de Bellas Artes de Madrid. Ha editat textos clàssics de Karl Marx, Walter Benjamin, Karl Polanyi o Jeremy Bentham. L’any 2013 va publicar Sociofobia. El cambio político en la era de la autoría digital.


Otras im�genes del libro