Buscador de libros

Busqueda avanzada
Diaris: portada
  • N° páginas : 650
  • Medidas: 130 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Diaris [Próxima aparición] PLATH, SYLVIA

Una de les produccions amb més força literària de l’autora nord-americana, sentides memòries personals narrades amb un impressionant desplegament de recursos.

Editorial:
Traductor:
Núria Busquet Molist
Colección:
MAGNETAR
Materia BIC:
DIARIOS, CARTAS Y DIARIOS DE NAVEGACIÓN
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-128286-2-7
EAN:
9788412828627
Precio:
24.90 €
Precio con IVA:
25.90 €
Aparición:
26/08/2024

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Els Diaris són una de les produccions amb més força literària de l’autora nord-americana, memòries personals narrades amb un desplegament de recursos estilístics i una càrrega de creativitat que fan que la seva lectura sigui imprescindible per entendre la seva rellevància com a autora de projecció universal. L’autora concebia la redacció diària de les seves vivències com una mena de banc de proves per la seva poesia, com un entrenament i enduriment de la seva ploma, i hi posava atenció fins a tal punt que els Diaris s’han convertit en una de les seves obres més importants, no només des del punt de vista vivencial, sinó des del punt de vista de la qualitat literària. Per això considerem una anomalia que no s’hagin traduït mai al català.

Autor: Plath, Sylvia

Sylvia Plath va néixer a Boston el 27 d’octubre de 1932, es va graduar a la Bradford High School i guanyà una beca per a l’Smith College. El 24 d’agost de 1953 intentà posar 􀄗 a la seva vida, i ingressà a l’hospital per rebre tractament psiquiàtric. Aquest col·lapse és la base de la novel·la La campana de vidre (1963). Va acabar la carrera amb una tesi sobre Dostoievski i aconseguí una beca per al Newham College de Cambridge, a Anglaterra, on conegué Ted Hughes, amb qui es casà quatre mesos més tard. Plath i Hughes visqueren a Cambridge fins que al 1957 es van traslladar als Estats Units, però davant l’embaràs de Sylvia la parella va retornar a Anglaterra al 1959. Al cap de poc temps, Plath signava el primer contracte per publicar The Colossus, un recull de poemes que esdevingué l’única obra publicada en vida de l’autora. Entre 1960 i 1962 tingué els seus dos 􀄗 lls, i vuit mesos més tard, Hughes l’abandonà, enmig d’un infern de discussions. El desembre d’aquell mateix any, ella i les criatures s’instal·laren a Londres. Els últims nou mesos de vida van ser els més productius de Plath, i compongué els poemes més lliures i intrèpids. Se suïcidà l’11 de febrer de 1963.


Otras imágenes del libro