Buscador de libros

Busqueda avanzada
EL PLAER DEL TEXT: portada
  • N° páginas : 96
  • Medidas: 130 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Tapa blanda
Descargar Ficha Enviar Ficha

EL PLAER DEL TEXT BARTHES, ROLAND

De què gaudim quan gaudim d’un text? Quin és el plaer de la lectura?

Editorial:
Traductor:
Casanova, Claudia
Colección:
ATIC DELS LLIBRES
Materia BIC:
LENGUAJE: CONSULTA Y GENERAL
Materia BIC:
Ensayos literarios
ISBN:
978-84-17743-08-6
EAN:
9788417743086
Precio:
9.52 €
Precio con IVA:
9.90 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

De què gaudim quan gaudim d’un text? Quin és el plaer de la lectura?


Roland Barthes, el gran divulgador francès de la crítica i la teoria literària, ho respon a la seva manera, exquisida i original, descrivint en aquest opuscle una eròtica de la lectura i de la literatura que es llegeix en una estona, però no s’oblida en tota una vida: el plaer del text seria el moment en què el cos segueix les seves pròpies idees.


Roland Barthes ens torna a enlluernar amb la seva extraordinària metàfora, que compara el text amb un cos femení i seductor. De la mateixa manera que aquest ens apel·la despullant-se gradualment, el text suscita el plaer dels lectors mentre es descobreix. La visió del sexe despullats és el mateix plaer que el lector experimenta en comprendre el text en tota la seva profunditat. Per això cal evitar la lectura precipitada, com l’amant que té pressa per a treure la roba del seu objecte del desig: veure l’altre completament nu i veure el text en tota la seva potència requereix pausa, la pausa de la bona lectura.

Autor: Barthes, Roland

Roland Barthes (1915-1980) va ser un crític i assagista francès que va desenvolupar gran part dels seus escrits en els àmbits de la lingüística i de la literatura. Barthes sempre es va definir com un «individu incert», a cavall entre disciplines, massa literari per als lingüistes, que el consideraven un intrús, i excessivament formal per al gust dels literats, que tampoc no l'admetien com a un d'ells. Potser la seva ambigüitat l'ha convertit, amb el pas del temps, en un dels pensadors i teòrics amb més influència al segle XX.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro