Buscador de libros

Busqueda avanzada
Germana al marge (CAT): portada
  • N° páginas : 200
  • Medidas: 145 x 225 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Germana al marge (CAT) LORDE, AUDRE

La seva prosa és incisiva, indestructible i lírica, i reflecteix la lluita, però, en última instància, ofereix missatges d’esperança.

Editorial:
Traductor:
Denise Duncan
Colección:
GENERAL
Materia BIC:
PROSA: NO FICCIÓN
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-19719-40-9
EAN:
9788419719409
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

En aquesta col·lecció de quinze assajos i discursos, Lorde aborda el sexisme, el racisme, la discriminació per edat, l’homofòbia i la classe social, i proposa la diferència social com a vehicle per a l’acció i el canvi. La seva prosa és incisiva, indestructible i lírica, i reflecteix la lluita, però, en última instància, ofereix missatges d’esperança. 

Aquests escrits històrics són, en paraules de la mateixa Lorde, una crida a «no tancar mai els ulls al terror, al caos que és negre que és creatiu que és femení que és fosc que és rebutjat que és desordenat que és…». Escrits entre el 1976 i el 1984 donen un exemple clar de la personalitat literària i filosòfica d’Audre Lorde. Aquests assajos exploren i il·luminen les arrels del desenvolupament intel·lectual de Lorde i la seva preocupació arrelada i antiga per les formes d’augmentar l’autonomia de les escriptores pertanyents a minories i l’absoluta necessitat d’explicar el concepte de diferència –diferència segons el sexe, la raça i la situació econòmica.

Ressenyes

[Les obres de Lorde] seran importants per als que estiguin veritablement interessats a créixer sensibles, intel·ligents i conscients.

 The New York Times

El libro en los medios

Autor: Lorde, Audre

Audre Geraldine Lorde (1934 - 1992) va ser una escriptora i activista multifacètica. Autoidentificada com «una guerrera poeta feminista negra i lesbiana», Lorde va escriure per empoderar les seves lectores i lectors pertanyents a categories marginalitzades pel capitalisme, el racisme i l’heterosexisme. La seva obra fonamental és Germana al marge, un llibre d’assajos que conté diversos dels seus textos més influents de les lluites contra el racisme, el masclisme i l’opressió heteronormativa. Aquests són els textos «No hi ha jerarquies a l’opressió» i «Les eines de l’amo no destruiran la casa de l’amo». La seva poesia fecunda i combativa també l’ha posicionat com una intel·lectual de dimensió universal, amb 18 llibres publicats.


Otras imágenes del libro