Buscador de libros

Busqueda avanzada
Historiae: portada
  • N° páginas : 176
  • Medidas: 133 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Historiae ANEDDA, ANTONELLA

Poemes que treuen a la llum el que no volem veure

Editorial:
Colección:
POEMES
Materia BIC:
POESÍA
Materia BIC:
Poesía de poetas individuales
ISBN:
978-84-17611-95-8
EAN:
9788417611958
Precio:
19.23 €
Precio con IVA:
20.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La poesia d’Antonella Anedda s’ha caracteritzat sempre per oferir una mena de mirada amb raigs infrarojos, amb una destresa perceptiva capaç d’il·luminar figures imperceptibles, d’evocar absències i mancances. I també en aquest llibre, tot explicant les tragèdies dels migrants que s’ofeguen al Mediterrani o la vida de qui ha de buscar restes de menjar als contenidors de les escombraries, és sobretot a través de poderoses imatges que la poeta italiana ens va anticipant les diferents historiae. Imatges que treuen a la llum el que no volem veure. 

Al centre del poemari, doncs, podem trobar tot el que s’ha reprimit al llarg de la història d’Occident, però ben entreteixit amb incursions en la llengua sarda i altres elaboracions de dol personal. Com si no hi hagués cap diferència entre el públic i el privat i l’angoixa formés part d'un tot. Més enllà de la història, tot i això, ens trobem amb la geografia i la geologia. Així, la primera i l’última seccions, que emmarquen el nucli més polític del llibre, estan dedicades a paisatges al mateix temps concrets i metafísics, i als ossos dels morts, que ens recorden que també l’ésser humà pertany a la naturalesa mineral de l’univers.

Autor: Anedda, Antonella

D'origen sard, Antonella Anedda va néixer a Roma el 1955, ciutat on viu. És poeta, assagista i traductora, i exerceix de professora a la Università della Svizzera Italiana a Lugano. És una de les veus cabdals de la lírica italiana contemporània. Entre els seus llibres de poesia destaquen Residenze invernali (1992), Notti di pace occidentale (1999), Il catalogo della gioia (2003), Dal balcone del corpo (2007) i Salva con nome (2012). El 2021 ha publicat el llibre de proses Geografie. Ha traduït Ovidi, Anne Carson, Philippe Jaccottet, Barbara Carle i Jamie McKendrick, entre d'altres. El 2014 va obtenir el Premi Puixkin per la seva obra poètica i assagística. El 2019 va rebre el títol de Doctora Honoris Causa per la Université de Sorbonne-Paris IV per la seva trajectòria literària.


Otras imágenes del libro