Buscador de libros

Busqueda avanzada
Josep Anselm Clavé: portada
  • N° páginas : 158
  • Medidas: 120 x 170 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Josep Anselm Clavé AGUILAR CESTERO, RAUL

Una reivindicació de la figura de Josep Anselm Clavé, en el bicentenari del seu naixement

Editorial:
Colección:
GENERAL
Materia BIC:
HISTORIA
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-10344-05-1
EAN:
9788410344051
Precio:
15.38 €
Precio con IVA:
16.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis


 Apòstol, agitador, artista, músic, poeta, demòcrata, federalista, pare del cant coral amb una vida al servei de la cultura i la llibertat… Aquests són només alguns dels apel·latius que els biògrafs de Josep Anselm Clavé (1824-1874) han fet servir per referir-se en els seus títols a aquest home d’una visió revolucionària i una integritat moral inusuals. La de Clavé és una figura que necessita ser reinterpretada i rellegida per cada nova generació, però que encara és poc o mal coneguda. Si bé se’l recorda sovint com a fundador del moviment coral a Catalunya, gairebé mai se’l recorda com un home d’esquerres, compromès amb els valors republicans, i militant en el benestar i l’organització col·lectiva de les classes populars.

200 anys després del seu naixement, hem guanyat molt en drets i en llibertats, però també hi ha molt per fer, i podem aprendre de la seva experiència. Per això la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya vol recuperar el seu llegat amb aquesta biografia que reivindica Clavé com una figura central en la formació de la Catalunya contemporània des d’una posició obrerista, republicana, d’esquerres, atea i profundament democràtica.


Autor: Aguilar Cestero, Raül

Doctor en Història Comparada, Social, Política i Cultural. Llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Forma part del GREF (Grup de Recerca de l’Època Franquista) i, des de la seva fundació, del CEFID (Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica). També està format en Arxivística i Gestió Documental per l’ESAGED al màster de la UAB.


Otras imágenes del libro