Buscador de libros

Busqueda avanzada
La misèria de la teoria (CAT): portada
  • N° páginas : 334
  • Medidas: 145 x 225 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

La misèria de la teoria (CAT) [Próxima aparición] THOMPSON, EDWARD PALMER

Arriba per primera vegada en català un dels clàssics de l'historiador britànic E.P. Thompson, on qüestiona les posicions d'Althusser i el marxisme e

Editorial:
Traductor:
Àlex Rosell
Colección:
GENERAL
Materia BIC:
HISTORIA
Materia BIC:
Sociología
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-19719-48-5
EAN:
9788419719485
Precio:
20.19 €
Precio con IVA:
21.00 €
Aparición:
26/08/2024

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Benvinguda a l'apassionant enfrontament entre dues grans figures del marxisme: E.P. Thompson i Louis Althusser. 


La misèria de la teoria, Thompson ens condueix a través d'una lluita intel·lectual enèrgica i palpitant. Després de deixar enrere la revista New Left Review, Thompson descobreix a París altres intel·lectuals europeus amb les mateixes preocupacions sobre l'hegemonia del marxisme althusserià. Així, immers en debats teòrics i polítics, decideix escriure un assaig que es convertirà en aquesta reveladora obra.


De forma metafòrica Thompson descriu el marxisme estructuralista com un núvol carregat de llagostes que amenaça tot el que cobreix. Les seves paraules destil·len passió i la seva crítica es dirigeix amb fervor a les idees que redueixen les dimensions humanes a simples circuits del capital. Aquesta és una confrontació èpica entre dues visions del marxisme que encara lluiten per conquerir les ments i els cors dels intel·lectuals i militants d’abans i d’ara.


La misèria de la teoria és una obra que et transportarà a un món on l’agonisme al si del marxisme ens mostra que les idees xocant entre elles ens ajuden a avançar en la lluita contra el capital mitjançant un debat teòric apassionant. 


Thompson ens convida a construir el que Stuart Hall va anomenar un «marxisme sense garanties». Recelar de les actituds de tancament i de les dreceres teòriques, i recordar, com deia William Morris, que «Marx està del nostre costat, i no nosaltres del costat de Marx».


Va ser una influència clara entre historiadors catalans com Josep Fontana o Eva Serra.

Autor: Thompson, Edward Palmer

E.P. Thompson (1924 - 1993) va ser un historiador britànic i defensor de la pau. Avui és més conegut pel seu treball innovador d'història social, The Making of the English Working Class, que es va publicar per primera vegada l'any 1963. A més d'altres obres històriques, també va escriure una novel·la i poesia. Va abandonar el Partit Comunista el 1957, però els seus valors marxistes formen part clau de la seva obra. Va ser actiu en el moviment per la pau, un dels primers partidaris de la CND i membre fundador d'END (Desarmament Nuclear Europeu), i va dedicar molts anys de la seva vida d'escriptor a conscienciar sobre la proliferació de les armes nuclears i, en general, el perill de la creixent militarització a Europa i als EUA. Va ser una influència clara entre historiadors catalans com Josep Fontana o Eva Serra.


Otras imágenes del libro