Buscador de libros

Busqueda avanzada
La nit de l'esvàstica: portada
  • N° páginas : 320
  • Medidas: 140 x 200 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

La nit de l'esvàstica BURDEKIN,KATHARINE

Burdekin va publicar La nit de l’esvàstica el 1937 com una distopia anunciada pels horrors de l’Alemanya nazi. Avui dia, és un recordatori de l’ideari de l’extrema dreta

Editorial:
Traductor:
Xavier Caixal
Ilustrador:
Marta Maldonado
Colección:
DUNA LLIBRES
Materia BIC:
CIENCIA FICCIÓN
Materia BIC:
Ideologías políticas
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-126832-1-9
EAN:
9788412683219
Precio:
22.02 €
Precio con IVA:
22.90 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

«Hermann, penso destruir el vostre Imperi.» Han passat més de set-cents anys des del final de la Guerra dels Vint Anys i el món està sota el control d’Alemanya i el Japó, dues potències feixistes. En aquest nou ordre mundial, les dones viuen en barris segregats que funcionen com a granges de reproducció. L’Alfred, anglès, es retroba a Alemanya amb en Hermann, un pagès nazi analfabet. L’atzar farà que es creuin amb el Cavaller Von Hess, amb qui mantindran una sèrie de converses clandestines que encendran l’espurna de la revolta contra el règim nazi.


Katharine Burdekin va escriure aquesta distopia antiimperialista i antifeixista el 1937 anticipant-se a una Segona Guerra Mundial que podien guanyar els nazis. És un text fonamental per a la ficció especulativa i una denúncia desacomplexada del vincle indissociable entre el masclisme i l’extrema dreta. Així mateix, va avançar-se a autors com George Orwell o Margaret Atwood en les temàtiques que els van fer famosos. Burdekin alerta sobre els perills de la destrucció de la memòria històrica, del control social i de la segregació o de les conseqüències del feixisme i l’autoritarisme sobre les persones, l’educació i la cultura.


«Una distopia brillant i emocionant, escrita sota pseudònim masculí i que demostra, un cop més, que Anònim era una dona.» — Ann J. Lane

Autor: Burdekin, Katharine

Katharine Burdekin (Spondon, 1896 - Suffolk, 1963) va ser una escriptora britànica de ciència-ficció que plantejava mons alternatius des del feminisme. Després que la seva família li negués una educació superior, durant la Primera Guerra Mundial va treballar d’infermera. Als anys vint va encetar l’ofici d’escriure, i va produir nombroses novel·les, la més coneguda de les quals va ser The Rebel Passion (1929). El 1934 va començar a emprar el pseudònim Murray Constantine per expressar obertament el seu antifeixisme. Aquell mateix any va publicar Proud Man, un llibre futurista en què una persona hermafrodita critica els rols de gènere dels anys trenta. El 1937 va publicar la seva novel·la més important, La nit de l'esvàstica, una anàlisi de la figura masculina en el feixisme. Més endavant va continuar escrivint obres sobre la Segona Guerra Mundial i sobre la igualtat de gènere. La seva última obra, The End of This Day's Business, es va publicar de manera pòstuma el 1989.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro