Buscador de libros

Busqueda avanzada
Les guerrilleres: portada
  • N° páginas : 144
  • Medidas: 145 x 225 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Les guerrilleres WITTIG, MONIQUE

«És la primera novel·la (o himne, perquè aquest llibre s'acosta a l'epopeia) sobre l'alliberament de la dona». The New York Times Book Review

Editorial:
Traductor:
Aurora Ballester
Colección:
GENERAL
Materia BIC:
FICCIÓN MODERNA Y CONTEMPORÁNEA
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-19719-45-4
EAN:
9788419719454
Precio:
16.35 €
Precio con IVA:
17.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Amb una escriptura radical, Wittig ens ofereix un himne a les dones i alhora una dura critica a l'hegemonia masculina. Les guerrilleres no només desafia l'ordre establert, sinó que també crea nous llenguatges i comunitats d'afecte que no s'aferren a la divisió binària dels sexes ni a l'heterosexualitat obligatòria.

A través d'una estructura circular tancada, Wittig ens porta a una ginecotopia, una utopia on la societat s'allibera de les etiquetes de gènere, permetent que la veritable personalitat de les persones emergeixi sense opressions. Aquest és el relat d'«elles», un subjecte que pren el control de la seva pròpia vida i llenguatge, resseguint una revolució social i conceptual sense precedents contra el patriarcat. 

Les guerrilleres ens convida a somiar amb un futur igualitari on les dones governen amb força i saviesa, canviant per sempre els nostres mons. És una odissea èpica i una crida a la llibertat, una herència inspiradora per a totes les generacions venidores. Desafia les regles i desencadena un moviment que desborda el temps i les fronteres, afirmant que és temps de reimaginar i reinventar el món des dels ulls i les veus de les dones guerrilleres.

Escrit el 1969 arriba per primer cop en català una de les obres narratives més rellevants del feminisme de tots els temps.


Autor: Wittig, Monique

Monique Wittig (1935-2003) va ser novel·lista i teòrica feminista francesa que, amb la seva obra, marcà profundament tant el moviment feminista com les teories de gènere. Cofundadora del Mouvement de libération des femmes (MLF) va ser una important teòrica del feminisme materialista que va aportar en diversos textos i llibres com La Pensée straight (1992) o Le Corps lesbien (1973). Va publicar la seva primera novel·la, L'opoponax, l'any 1964. La seva segona novel·la, Les guerrilleres (1969), va ser una referent del lesbianisme polític.


Otras imágenes del libro