Buscador de libros

Busqueda avanzada
Les hores han perdut el rellotge: portada

"Genealogia de la nostàlgia", pròleg d'Oriol Rosell a 'Les hores han perdut el rellotge' [Ver]

  • N° páginas : 280
  • Medidas: 145 x 225 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Les hores han perdut el rellotge TANNER,GRAFTON

Un assaig amè però rigorós sobre la nostàlgia com a sentiment d'època i l'ús que se'n fa a les arts i des de tots els corrents polítics.

Editorial:
Traductor:
Miquel Sorribas
Ilustrador:
Pablo Caracol
Colección:
ASSAIG
Materia BIC:
Estudios culturales
Materia BIC:
Sociología de las costumbres y las tradiciones
Materia BIC:
Ciencias políticas y teoría
ISBN:
978-84-18705-48-9
EAN:
9788418705489
Precio:
19.71 €
Precio con IVA:
20.50 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

La nostàlgia és l’emoció que més defineix la nostra època. Els líders polítics prometen un retorn a l’ahir. Es fan noves versions de pel·lícules antigues i sèries. Els veterans recreen guerres passades mentre les persones desplaçades corren pel món buscant casa.

Però qui hi ha rere aquest anhel col·lectiu que busca refugi en el passat? Hem d’eliminar la nostàlgia o, senzillament, conrear-la millor? I què està en joc si triem malament?

Des de la lluita al voltant dels monuments confederats al naixement de la seguretat de la pàtria i al lament per l’extinció de les espècies, Grafton Tanner rastreja l’ascens de la nostàlgia al segle XXI i en revela el poder com una conseqüència alhora dels nostres temps inestables i una defensa en contra d’ells. Amb poca fe en un futur de canvi climàtic i ansietat econòmica, molta gent ha virat a la nostàlgia per capejar el present, mentre unes elits poderoses l’exploten en benefici propi.

Una exploració de la política de la pèrdua i l’anhel, Les hores han perdut el rellotge és una crida urgent a prendre’s seriosament la nostàlgia. El futur mateix en depèn.

El libro en los medios

“Echar de menos un mundo mejor orienta la nostalgia hacia el futuro” Entrevista a Grafton Tanner a eldiario.es (Ignacio Pato)

24/03/2023

El pensador estadounidense completa su trilogía de reflexión, con advertencia incluida en este periodo histórico tan inestable, sobre la visión romántica del pasado con "Las horas han perdido su reloj"

Crítica a Mondosonoro: Las horas han perdido su reloj. Las políticas de la nostalgia (Carlos Pérez de Ziriza)

24/03/2023

Tan negativo puede ser quedarse a vivir en el pasado como ser víctima de una amnesia absoluta. Al menos eso es lo que yo siempre he pensado acerca de la nostalgia, una de las grandes cuestiones de la cultura pop en los últimos tiempos. La nostalgia puede ser paralizante, pero también albergar facetas positivas si se administra con mesura. El filósofo estadounidense Grafton Tanner aún va más lejos: aboga por resignificar en positivo esa nostalgia para hacer frente a algunos de sus efectos más perniciosos, especialmente los que derivan de las inclemencias del capitalismo y, sobre todo, los que se coligen de su utilización por parte de los populismos de extrema derecha (Trump, Bolsonaro, Orban o el nacionalismo rancio que impulsó el Brexit).

Autor: Tanner, Grafton

Grafton Tanner (Columbia, Carolina del Sud, 1990) és professor adjunt al Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat de Geòrgia, i autor de Les hores han perdut el rellotge. La nostàlgia com a arma política, The Circle of the Snake: Nostalgia and Utopia in the Age of Big Tech (2020) i Babbling Corpse: Vaporwave and the Commodification of Ghosts (2016). El seu treball se centra en les relacions entre la cultura pop i l’art, la tecnologia i la retòrica del neoliberalisme, i els seus escrits han aparegut en llocs com NPR, The Nation, Los Angeles Review of Books, i Real Life. També presenta Delusioneering, una audiosèrie sobre els mites del capitalisme, i és membre de la banda Superpuppet.


Otras imágenes del libro