Buscador de libros

Busqueda avanzada
Plagia millor!: portada

Primer capítulo / Extracto

  • N° páginas : 176
  • Medidas: 120 x 180 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Bolsillo
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Plagia millor! [Próxima aparición] OLLE, MANEL

No sempre el plagi ha estat un crim. "Plagia millor!" reflexiona sobre com ressonen les ficcions entre si: des de la tòpica clàssica fins al pastitx.

Editorial:
Colección:
CATALAN
Materia BIC:
LITERATURA: HISTORIA Y CRÍTICA
ISBN:
978-84-17339-96-8
EAN:
9788417339968
Precio:
12.02 €
Precio con IVA:
12.50 €
Aparición:
30/05/2022

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

No sempre el plagi ha estat un crim. El manlleu, la represa, el calc i el ressò d’arguments, temes i motius radica des de sempre en el cor de la creació literària. La criminalització del plagi és relativament recent i s’associa a la irrupció del mercat, el profit comercial i la propietat privada en la literatura. El miratge de l’originalitat també va enviar als marges aquest vessant dialògic de l’escriptura: parar l’orella als lloms dels llibres per sentir-ne les músiques que s’hi congrien i s’hi contagien.

"Plagia millor!" reflexiona sobre com ressonen les ficcions entre si: des de la tòpica clàssica fins a la polifonia, la intertextualitat, la metaficció, el palimpsest, la paròdia o el pastitx. També hi tenen un lloc el plagi de guerrilla i les escriptures conceptuals, l’instint depredador de robar-ho tot per fer-ne or, els punts de fuga, les friccions de papers de vidre, les paròdies, les oxidacions i les cures de desintoxicació, les apropiacions i les escriptures no-creatives.

Autor: Ollé, Manel

Manel Ollé (Barcelona, 1962) és professor d’Estudis Xinesos la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de literatura a l’Escola Bloom. Ha publicat els llibres de poesia De bandera liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014), i l’antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007). També és traductor i escriu crítica literària a diversos mitjans de comunicació.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro