Buscador de libros

Busqueda avanzada
El PSUC a Santa Coloma de Gramenet: portada
  • N° páginas : 362
  • Medidas: 210 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

El PSUC a Santa Coloma de Gramenet CORRAL I BELORADO,JOSEP MARIA

Una innovació historiogràfica que contribueix a recuperar la memòria històrica i democràtica de Santa Coloma de Gramenet des de l’acció política del PSUC a la ciutat.

Editorial:
Colección:
ENSAYO
Materia BIC:
HISTORIA
ISBN:
978-84-18323-56-0
EAN:
9788418323560
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

L’objectiu de la recerca de Josep Maria Corral és donar a conèixer el paper del psuc a Santa Coloma de Gramenet al llarg del mig segle que va de la seva creació, el 1936, a la celebració de les primeres eleccions municipals després de la dictadura, el 1979. Ara bé, aquest no és un treball centrat en la dinàmica interna d’un partit polític; en la pràctica, l’autor dedica una atenció preferent a la vida colomenca des de la perspectiva social i política, ja que si l’objectiu del psuc era «canviar les coses» i, en primer terme, acabar amb la dictadura, és imprescindible oferir una visió, ni que sigui panoràmica, de les condicions de vida dels seus habitants i les característiques del poder polític local.


Del pròleg de Carme Molinero Ruiz

Autor: Corral i Belorado, Josep Maria

Chema Corral va néixer a Santa Coloma de Gramenet, el 1953. Aquesta ha estat sempre la seva ciutat, on ha crescut i ha viscut, tot participant ben a prop de la seva vida reivindicativa, social, cultural i política. És llicenciat en Història per la UAB (1979). Com molts joves de l’època, estudiava i treballava alhora. La relació amb les CCOO i amb els Comitès d’Institut, el va portar a participar als moviments estudiantils antifranquistes i a militar a la JCC (1972) i al PSUC. Al llarg dels anys ha exercit diverses responsabilitats públiques i d’assessorament.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro