Buscador de libros

Busqueda avanzada
Quadern prohibit: portada
  • N° páginas : 320
  • Medidas: 140 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Bolsillo
Descargar Ficha Enviar Ficha

Quadern prohibit [Próxima aparición] DE CESPEDES, ALBA

Una novel·la sensible, realista i compassiva sobre les relacions humanes i la llibertat femenina. El descobriment d’una autora imprescindible de la literatura italiana.

Editorial:
Traductor:
Elisabet Ràfols
Colección:
SERIE M
Materia BIC:
FICCIÓN MODERNA Y CONTEMPORÁNEA
ISBN:
978-84-19311-11-5
EAN:
9788419311115
Precio:
19.23 €
Precio con IVA:
20.00 €
Aparición:
29/08/2022

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

«Vaig fer mal fet de comprar aquest quadern. Molt mal fet. Però ara és massa tard per lamentar-ho, ja està fet.» Així comença el seu delicat i secret diari Valeria Cossati, una dona de classe mitjana a la Roma dels anys cinquanta. Fins que no comença a plasmar els seus sentiments, dubtes i confidències en una llibreteta negra no s’adona de com d’insatisfeta se sent amb la seva vida. A través de les pàgines d’aquest emocionant diari, podem observar la rutina diària que la consumeix a poc a poc: la relació amb els fills, que tenen problemes amb els seus primers amors i es volen independitzar; la falta constant de diners; les dificultats matrimonials; la feina en una oficina i la relació amb el seu cap... La Valeria veu com la seva identitat ha estat cancel·lada i viu atrapada en un paper –el de mare i esposa– i una mentalitat sufocants.

A partir d’aquest nou hàbit, la Valeria s’ho qüestiona tot i veu trontollar l’aparent felicitat amb què encarava la vida domèstica. La dona dòcil i abnegada que havia estat fins ara, dedicada en cos i ànima a tenir cura del marit i els fills, es transforma gradualment a mesura que accepta la seva individualitat. El relat minuciós de la consciència es revela de manera silenciosa, però amb la força de la veritat, en una història que es llegeix com una confessió íntima i emotiva.

Autor: de Céspedes, Alba

Des de ben petita, Alba de Céspedes havia mostrat senyals de la seva vocació literària. Als vint-i-tres anys va començar a col·laborar en diferents diaris i revistes, cosa que mai no va deixar de fer al llarg de la seva vida. L’any 1935 va publicar el seu primer llibre, L’anima degli altri. De la seva àmplia producció literària, cal destacar-ne les novel·les Nessuno torna indietro, Dalla parte di lei, Quaderno proibito, Il rimorso i La bambolona. Pel que fa al seu paper com a guionista de cinema, es pot ressaltar la seva participació en la pel·lícula Le amiche, de Michelangelo Antonioni.


Otras imágenes del libro