Buscador de libros
Busqueda avanzadaWeb Libro [Ver]
- N° páginas : 176
- Medidas: 150 x 230 mm.
- Peso: 400 gr
- Encuadernación: Rústica
Quina mena de gent som GAZIEL
Llibre cabdal de Gaziel, escrit a la posguerra amb un ambiciós objectiu: explicar la història de Catalunya de forma menys romàntica i més realista. Pròleg de Màrius Carol
¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana
Sinopsis
Amb la passió d’un genuí catalanista, però anteposant la seva objectivitat d’insubornable intel·lectual, el gran Agustí Calvet «Gaziel» va emprendre el 1938, des del seu exili a França per la Guerra Civil, la tasca de donar continuïtat a un projecte d’història de Catalunya que li havia plantejat Cambó. El resultat va ser aquest llibre, en què aplega quatre assajos «sobre Catalunya i els catalans», als quals no eludeix la conflictiva relació amb Castella, la nova visió sobre la pròpia història de Catalunya sorgida a partir del XIX, la tensió entre nacionalisme i internacionalisme i molts d’altres temes.
D’aquesta manera, Gaziel va imposar-se un ambiciós objectiu, que avui és més actual que mai: «Jo voldria una Història de Catalunya que es deixés per sempre més de contar el que hauria hagut de ser i no fou, per dir-nos el que ha estat i el que és, per veure si així podíem arribar, per fi, a veure clarament el que pot ser».
Un esforç de realisme, de claredat i de subjecció als fets, que el converteix en una de les obres que millor ha captat els trets essencials de Catalunya i del problema català.
El libro en los medios
Quina mena de gent som (Diéresis) - La Vanguardia 08/06/24
La recuperació de l’obra d’Agustí Calvet ens ofereix ara la seva aproximació als autors europeus i el seu punt de vista sobre el catalanisme.
DescargarQuina mena de gent som (Diéresis)- La Razón
En Cataluña hemos tenido la suerte de tener una serie de hombres de letras y de prensa que nos han dicho cómo somos, qué pensamos, de dónde venimos. Y eso nos lo han dicho pese a que en muchas ocasiones no queríamos escucharlo. Pero como todo eso lo dejaron por escrito, a veces hay un editor hábil y despierto que recupera esas palabras que llevan firmas como las de Josep Pla, Eugeni Xammar, o Agustí Calvet, más conocido por su legendario seudónimo de Gaziel. De este último, la editorial Diëresis acaba de publicar un trabajo que inexplicablemente llevaba un tiempo descatalogado. Se trata de «Quina mena de gent som», que se publica simultáneamente en catalán y, por primera vez, traducido al castellano.
DescargarQuina mena de gent son (Dieresis) - La Vanguardia - 30/03/2024
Artículo en La Vanguardia
DescargarMàrius Carol: "Gaziel nos recuerda que no es suficiente ser una nación para crear un estado"
El conocido periodista Màrius Carol, autor del prólogo de "Quina mena de gent som", reflexiona en este artículo sobre las enseñanzas que Gaziel da en su libro al catalanismo, en cualquiera de sus expresiones.
DescargarAutor: Gaziel
Gaziel es el seudónimo, casi olvidado durante un tiempo, del periodista Agustí Calvet (Sant Feliu de Guíxols, 1887 - Barcelona, 1964). Mientras estudiaba Filosofía en París, el estallido de la Primera Guerra Mundial cambió su vida: irrumpió en las páginas del diario La Vanguardia de Barcelona con sugestivas crónicas escritas desde un París súbitamente en guerra, que encandilaron a los lectores. Sus artículos evidencian una enorme capacidad de observación, que se eleva por encima de la marea de acontecimientos. Vivir la guerra le permitió descubrir su capacidad para seducir a los lectores.