Buscador de libros

Busqueda avanzada
Recull d'eines antigues de pagesos i pastors: portada

Primer capítulo / Extracto [Ver]

  • N° páginas : 84
  • Medidas: 210 x 210 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Fichero adjunto Descargar Ficha Enviar Ficha

Recull d'eines antigues de pagesos i pastors ROSSA NAUDI, ALBERT

Un recull d'eines de pagesos i pastors que permet conèixer de primera mà de quins estris es valien els nostres avantpassats per tal de dur a terme les tasques quotidianes

Editorial:
Colección:
CALAIX DE SASTRE
Materia BIC:
HISTORIA
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-18865-15-2
EAN:
9788418865152
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Els pagesos i els pastors sempre han comptat amb el suport d’eines que els han ajudat a dur a terme les tasques necessàries per subsistir. La mecanització del camp ha fet que molts d’aquests estris manuals hagin passat a la història, i s’hagin convertit en records d’un temps passat. La voluntat d’aquest llibre —centrat en Andorra, però alhora universal per la seva temàtica— és presentar un recull d’algunes eines necessàries per a dur a terme tasques com el cultiu del blat, la cria i la matança del porc, el treball de la fusta o la cura dels ramats d’ovelles que feien la transhumància. Amb vocació de record i homenatge, l’Albert Rossa recupera en aquest volum eines i fets d’una època no tan pretèrita que ens permeten endinsar-nos en la vida dels nostres avantpassats que es dedicaven a l’agricultura i la ramaderia i, sobretot, conèixer de quins mitjans es valien per fer-ho. 

Autor: Rossa Naudi, Albert

Albert Rossa Naudi (Canillo, 1945), neix i es cria en una casa de pagès. Cursa estudis a l'escola francesa de Canillo i posteriorment al Cours complémentaire d'Andorra la Vella. Fora del Principat prossegueix la seva formació primer a Perpinyà, al Lycée Arago, i finalment a la Universitat de Ciències de Montpellier, on obté una llicenciatura en Ciències Físiques. De nou a Andorra, és professor de l'ensenyament francès fins al 2006, quan es retira. Mentre estudiava, exercia la seva primera professió, la de pagès, durant els estius i les vacances escolars. Per aquest motiu, durant l'hivern tenia una veixiga provocada per l'escriptura, a l'esquerra del dit major de la mà dreta; mentre que a l'estiu en tenia unes quantes als dits de les dues mans, causades per la feina de pagès que feia cada dia. Aquesta feina –que consistia a cavar, dallar, regirar l'herba, portar feixos i un llarg etcètera–, li van deixar un record que l'han portat avui a homenatjar les persones que l'han exercida, amb duresa i tan sols amb l'ajuda d'eines molt simples.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro