Buscador de libros

Busqueda avanzada
Reforma o revolució: portada
  • N° páginas : 216
  • Medidas: 120 x 170 mm.
  • Peso: 175 gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Reforma o revolució LUXEMBURG,ROSA

Una obra de referència del marxisme. Recull el plantejament revolucionari que no es pot assolir l’alliberament social a través de simples reformes dins del capitalisme

Editorial:
Traductor:
Daniel Escribano
Colección:
ASSAIG
Materias:
MARXISMO;
ISBN:
978-84-16855-42-1
EAN:
9788416855421
Precio:
12.50 €
Precio con IVA:
13.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

En ple debat dins la socialdemocràcia alemanya i internacional sobre el paper de la revolució i les reformes socials, Luxemburg va ser una de les veus més lúcides i contundents contra el vessant anomenat revisionisme. Una veu acreditada no només des del punt de vista teòric i intel·lectual, sinó també des del militant, revolucionari. Ara, més de cent anys després, el debat sobre la reforma o la revolució, així com sobre l’exercici pràctic de la lluita social, segueix sent cabdal per als moviments d’esquerres.

Autor: Luxemburg, Rosa

Luxemburg, Rosa

D’origen polonès i jueu, va haver-se d’exiliar a Suïssa amb només 18 anys a causa de la seva militància socialista. Posteriorment es va traslladar a Alemanya per unir-se al Partit Socialdemòcrata (SPD). Junt amb Karl Liebknecht, va encapçalar les protestes del sector contrari a la Primera Guerra Mundial, que considerava un «enfrontament entre imperialistes». Això va provocar el seu empresonament. Ja des del Partit Comunista va liderar la frustrada revolució alemanya de 1919 fet que va portar al seu empresonament i assassinat.