Buscador de libros

Busqueda avanzada
Thomas l'Obscur: portada
  • N° páginas : 208
  • Medidas: 140 x 220 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Thomas l'Obscur BLANCHOT,MAURICE

Maurice Blanchot va (re)escriure Thomas l’Obscur durant gairebé vint anys. Per això n’hi ha diverses versions. La que va considerar definitiva, és la que publiquem.

Editorial:
Traductor:
Arnau Pons
Colección:
CLASSICS FLANEUR
Materia BIC:
FICCIÓN MODERNA Y CONTEMPORÁNEA
Edad recomendada:
Para lectores emergentes/principiantes/incipientes (adultos)
ISBN:
978-84-09-05543-2
EAN:
9788409055432
Precio:
19.23 €
Precio con IVA:
20.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Novel·la? Assaig filosòfic? Autobiografia? Deliri? Thomas l’Obscur és un llibre exigent, un repte per a qualsevol lector, però sobretot per al que entengui la literatura com a simple desenvolupament d’un fil narratiu, amb personatges descrits amb detall i unes coordenades d’espai i temps ben delimitades. De Thomas l’Obscur, algú n’ha dit una obra hermètica, però això és un tòpic, com tots, molt empobridor. El que és cert és que, a partir d’un llenguatge condensat fins a l’extrem, Blanchot suggereix més que no pas explicita. D’alguna manera, amb aquest llibre, el lector ha de reaprendre a llegir. De tant en tant ─sobretot al principi─, Blanchot hi escampa algunes boies perquè al lector li sembli que neda en aigües més o menys segures, però és un miratge i prou. I és que, aparentment només, l’estil de Blanchot remet a una mena de free jazz lingüístic. Aparentment perquè en aquest llibre domina una prosa poètica que s’esfilagarsa fins al límit, que lluita per sortir de si mateixa, que es clava, confon, ofega, i que també (o sobretot) és una reflexió constant sobre el poder en positiu i en negatiu de les paraules. Thomas l’Obscur no és un llibre fàcil.

Autor: Blanchot, Maurice

Maurice Blanchot va néixer a Quain el 1907 i va morir a Le Mesnil-Saint Denis l'any 2003. Durant gran part de la seva vida es va dedicar a reflexionar sobre la literatura i el silenci i a practicar-los tots dos. Amic d'Emmanuel Lévinas, Georges Bataille i Jacques Derrida, sempre va citar Kafka com a influència principal. Blanchot fou un dels grans escriptors i assagistes francesos del segle XX. En gran part de la seva obra, pot veure's com de la contradicció en fa aparèixer una esquerda que irradia un sentit confús i ambigu, però també clarivident.


Otras imágenes del libro