Buscador de libros

Busqueda avanzada
Urbis phantasma: portada

Primer capítulo / Extracto

  • N° páginas : 176
  • Medidas: 120 x 180 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Urbis phantasma JOVANI, SEBASTIA

Examina les diverses respostes que hem donat a la pregunta sobre què significa habitar una ciutat, en un moment en què el discurs sobre l’espai urbà està en crisi.

Editorial:
Colección:
CATALAN
Materia BIC:
LITERATURA: HISTORIA Y CRÍTICA
ISBN:
978-84-19332-11-0
EAN:
9788419332110
Precio:
12.02 €
Precio con IVA:
12.50 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Vivim en una ciutat o en un amuntegament de signes? Si la ciutat postmoderna és un text que no cessa d’escriure’s, què ens cal saber per llegir-lo? I com podem participar d’aquesta maquinària semiòtica i fantasmal sense que ens expulsi o ens assimili del tot?

Urbis phantasma és un assaig multidisciplinari que planteja un viatge heterogeni pels diversos paisatges urbans de la postmodernitat, les propostes de reflexió crítica que susciten i, naturalment, les ficcions i narratives que habiten aquests paisatges o que a partir d’aquests en projecten d’altres, sigui en consonància o com a alternatives de resistència i de dissidència. És en aquesta trobada entre l’espai literari i l’espai urbà que Sebastià Jovani assaja una cartografia íntima de les ciutats modernes i postmodernes. Amb la convocatòria de Calvino, Weiss, Amis, Le Clézio, Ballard i tants d’altres, Urbis phantasma examina les diverses respostes que hem donat a la pregunta sobre què significa habitar una ciutat, en un moment en què el discurs sobre l’espai urbà està en crisi i demana una reinvenció amb urgència.

Autor: Jovani, Sebastià

Sebastià Jovani és narrador, investigador cultural, poeta i performer. La seva producció abraça la narrativa, l’assaig i els artefactes d’experimentació textual, així com projectes multidisciplinaris en solitari i en col·laboració en què integra l’escriptura, la performativitat, la videocreació o l’exploració sonora. També desenvolupa una àmplia tasca docent impartint cursos i seminaris (molts dels quals a l’Escola Bloom) en què aborda temàtiques com els imaginaris distòpics, la paranoia, l’humor com a artefacte disruptiu o les relacions entre narrativa i urbanisme, i en què es convoquen autors com Philip K. Dick, Kafka, DeLillo, Burroughs, Gombrowicz o Beckett, entre d’altres.

Libros relacionados


Otras imágenes del libro