Buscador de libros

Busqueda avanzada
Vida i miracles dels anys de pa negre: portada
  • N° páginas : 306
  • Medidas: 210 x 150 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

Vida i miracles dels anys de pa negre [Próxima aparición] ARASA,DANIEL

El llibre plasma la vida i costums des dels anys quaranta fins 1960, quan el país inicia un accelerat procés de transformació. És un testimoni de primera mà de l’autor.

Editorial:
Colección:
ENSAYO HISTORICO
Materia BIC:
PROSA: NO FICCIÓN
ISBN:
978-84-18323-91-1
EAN:
9788418323911
Precio:
15.38 €
Precio con IVA:
16.00 €
Aparición:
25/10/2021

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

Vida i miracles dels anys de pa negre és un passeig pausat i atent per la societat dels anys 40 i 50 del segle XX. A partir d’una observació minuciosa de la vida personal, familiar i social a un poble surt un ventall de records, vivències i anàlisis en profunditat.

És un llibre provocador malgrat la intenció de l’autor de fer una narració amable i essencialment descriptiva. Ho és en primer lloc perquè la seva observació no parteix d’apriorismes ideològics ni cau en el maniqueisme d’uns bons que són meravellosos i d’uns dolents molt perversos. Tampoc és un llibre políticament correcte, motiu pel qual topa amb molts dels negatius estereotips existents sobre aquella època i que en els darrers anys s’han sobredimensionat. Amb cruesa posa en evidència les misèries, però a la vegada rebutja tòpics i aporta una mirada optimista amb els ulls d’un nen que viu una infància amable a un poble i que, ja adolescent, mira el futur amb il·lusió.

El fil conductor del llibre és la vida a un poble de les Terres de l’Ebre en aquells anys, però allò que es narra és aplicable a gairebé totes les poblacions de Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes i, fins i tot, la major part de la resta d’Espanya. El lector de les ciutats grans, per la seva banda, veurà reflectits molts aspectes de la vida al seu barri. Costums i formes d’actuar d’altres temps ara oblidats per la majoria reverdiran a la ment de persones ja grans que ho van viure, mentre als més joves els farà descobrir i transitar per un paisatge que els pot resultar inimaginable que fos així només unes dècades enrere, a la vegada que els afermarà o els empeltarà en les seves pròpies arrels familiars i ciutadanes.

Autor: Arasa, Daniel

Daniel Arasa i Favà (Jesús, Tortosa, Tarragona, 1944) és periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials, i pèrit químic. Ha treballat més de quaranta anys en premsa, havent estat enviat especial a nombrosos països d’Europa, Amèrica i Asia. Va ser més de vint i sis anys cap de redacció de l’agència Europa Press de Catalunya i, en l’actualitat, continua col·laborant en diversos mitjans escrits en suport paper i digital, així com participant en alguns programes de ràdio. Va ser professor associat de Periodisme a les universitats Pompeu Fabra i Abat Oliba, i és síndic de greuges d’aquesta dar

Libros relacionados


Otras imágenes del libro